Iets anders dan. Niet over schrijven. Wel over vrijen en blij-zijn in de natuur. Dus toch een soort van literatuur (of een bouquet-roman). Een prachtige dag vandaag. Vanmorgen met Ries en de hondjes de paden op en de lanen in. Je kunt hier fijn wandelen over de boerenweggetjes en door de velden.

Er stonden twee auto’s aan het einde van de landweg. Neuzen tegen elkaar. Ik keek even om me heen. Waren het wandelaars? Liepen hun honden dan vrij rond? Zou het de boer zijn? Moesten we onze honden juist aanlijnen? Kwam daar nou stoom uit de ramen?

Wij kwamen dichterbij en een portier ging open. Er stapte een man uit de auto. Hij trok zijn broek op, maakte een sprongetje en deed tegelijk zijn rits dicht. Om daarna zijn  shirt in zijn broek te stoppen. ‘Zou ik andersom doen,’ dacht ik. ‘Die zitten daar te sexen!’ zei Ries. Daarna liepen we de auto voorbij. De blonde vrouw op de bijrijdersstoel dook halfslachtig weg. En wij liepen, bijna hardop, lachend verder. De zon scheen fel en ik zag dat gebloot van middelbare dijen in een auto al helemaal voor me. Ge-hots en geklots tegen de pook en het stuur. Erg opwindend. 

Sinterklaas bestaat wel en de dood niet. Ik weet dat het andersom is, maar helemaal overtuigd ben ik nog steeds niet. Sinterklaas zie ik elk jaar weer terug. De dood heb ik nog nooit in levende lijve gezien. Ik weet best dat mensen soms vergeten van welke dijen ze nou het meeste houden, maar ik geloof het liever niet. Omdat ik het nooit zie en omdat ik er treurig van word. Ik moest wat verzinnen. Om in het  beeld van die twee iets anders dan vreemdgaan te zien. 

‘Schatje ik ga werken,’zei hij. ‘Tot vanavond,’ antwoordde zij en zette een vuil bord in de vaatwasser. Hij reed alvast in zijn auto naar de afgesproken plek. Zij liet de vuile vaat voor wat ie was en wisselde nog even snel van bh-tje. Om daarna haar auto naar dezelfde plek te nemen. Zo hielden zij hun huwelijk spannend, al jaren. ‘Haal jij de kinderen uit school vandaag,’ vroeg ze. Juist op dat moment liepen er een man en een vrouw met twee honden langs de auto.

De blote dijen werden mijn vrolijke waarheid en het is nog steeds prachtige dag!

Tot de volgende.   

  x Yf 

auto

         

                         

Een gedachte over “Blote dijen, een vrolijke waarheid”

Geef een reactie