Vandaag begint in Rotterdam, met het kinderboekenbal, de kinderboekenweek 2015. Helaas heb ik geen kaartje voor het bal. Ik heb het trouwens ook heel druk met een tweede boek.. . Ja-ja-bla-bla.., als ik kon en mocht dan zou ik nu nog naar Rotterdam vliegen.  Al was het maar om gewoon te staren naar kinderboekenschrijvers in het wild. Of om heel misschien hun handtekening te vragen.

Ik heb nog iets goed te maken met mezelf. Een paar weken geleden zag ik zomaar Guus Kuijer in de ‘vrije natuur’ (bij de Bruna op A’dam-CS). Het was vroeg, weinig mensen op de been en we hadden nog oogcontact ook. Alle sterren stonden goed en ik had hem makkelijk aan kunnen spreken. En toen durfde ik dat niet!   Op mijn I-pad staat ‘het is fijn om er te zijn’* geschreven. Als het aan mij had gelegen had mijn dochter Madelief* geheten. De enige reden waarom ik af en toe op Twitter kijk zijn de tweets van Guus Kuijer (“ga hem volgen-ga hem volgen”). Kortom ik ben heel erg fan van.

Ik weet niet of mijnheer Kuijer op het bal is vandaag. Een andere auteur, die ik ook erg bewonder, zal er zeker zijn. Vandaag wordt namelijk ook de gouden griffel uitgereikt en hij, Sjoerd Kuyper, is één van de kanshebbers. Ik hoop zo dat hij wint.  Zijn boek Hotel de grote l gaat over liefde en verdriet, over voetbal en Rob de rob. En het is geweldig.

Ik ga hard mijn best doen op nog een boek. Opdat ik volgend jaar dan wellicht wel naar het bal mag.  In gedachten zie ik mezelf walsen met G Kuijer of geanimeerd over kinderboeken praten met S Kuyper. Maar als ik in werkelijkheid alleen maar naar ze staren kan, is het ook goed.

 

Schrijf Blij!

Yf

 

 

*Het is fijn om er te zijn  is het tweede boek over Polleke                                                                                                                                                                                                       *Madelief is de hoofdpersoon uit de Madelief-serie  

 

hotel de grote l

 

 

 

Geef een reactie