Een paar maanden geleden heb ik een cursus mindfulness gedaan. Ik ga hier niet uitweiden over groepsmeditaties en scheten of over het leven omarmen zoals het is en snotneuzen. Een van de ‘overtuigingen’ die ik wel graag even deel; Men kan op ieder moment opnieuw beginnen. Want dat wilde ik dus doen. Hier en nu. Nieuw leven in mijn blog en mijn site blazen. Dwars door de snotneus heen. Niet omdat ik iets te melden heb over komende boeken of aanstaande publicaties. Ik schrijf altijd. Op papier op de computer of in het diepst van mijn gedachten. Er ligt een manuscript bij diverse uitgevers-en ik ben bezig aan een vervolg op Vanillevla. Maar iets concreets is er op het moment niet. Toch is er wel de drang om te ‘bloggen.’ Ik volg zelf een aantal mensen, die kleine dagboekjes op internet publiceren. Dagboekjes die net iets verder gaan dan: ‘lieve Betty, wat me vandaag nou toch overkwam’.  Mensen die stukjes schrijven (of twitteren), waar ik naar uitkijk. Die ik lees en waarvan ik dan denk: Ja! Dat is precies hoe het is of wat een leuk mens is dat. Kijk maar eens op www.annavanpraag.nl of lees https://twitter.com/GuusKuijer.  (honderdveertig tekens worden pas gedichten, als hij ze schrijft!)

Om de drang te voeden zal ik wat vaker de spinsels uit mijn hoofd hier neer gooien. Mijn eigen dagboek-blog beginnen. ‘Lieve Anja-wat me gisteren nou gebeurde’. Het zal over schrijven gaan of over zwemmen en daarna twee pizza’s eten. Dat de weg naar een tweede publicatie, langer duurt dan ik verwacht had. Wat overigens vooral aan mij ligt. Ik heb nogal in mijn hoofd gezeten het afgelopen jaar. Daar is het best goed toeven, maar nu wil ik eruit. Dus-hello-hier ben ik weer. Voor nu met dit en later meer.  Omdat ik de eenzame lezer toch meer wil geven dan deze woorden; een boekentip

Vorige week heb ik; we keken allemaal op– van Tommy Wallach uitgelezen. Een stevige young adult over een komeet die op de aarde afstormt en over vier jongeren die daarmee moeten leven. Als je de adolescent van nu wil leren kennen: Ga lezen dat boek!

Tot de volgende

 

Yf

 

we keken allemaal op

 

 

 

Geef een reactie