opgeruimd

 

Voilà, de zolder is opgeruimd en de boeken zijn gesorteerd. Op kleur, dus ligt Heleen van Royen op Peter Buwalda. Dat vindt ze vast niet erg. De thrillers zijn verhuisd naar de privé-bieb van het werk van manlief (die zijn na één keer lezen ‘op’). Van de meeste anderen boeken was lastiger afscheid nemen. Nog steeds een kast (lange plank) vol en wat een rariteitenkabinet! Van Annie M. G. Schmidt via Sjoerd Kuyper naar Douglas Coupland tot tuinieren met Rob Verlinden. Ik verander nogal snel van smaak. Dat smaken in het algemeen verschillen las ik vorige week.

Toen het boek net uit was en ik wist dat er recensie-exemplaren waren opgevraagd, werd ik daar best nerveus van. Gedachten als; ‘ik heb vast steken laten vallen’ of ‘nu val ik door de mand, omdat ik niet kan schrijven,’ schoten door mijn hoofd. De recensie van vorige week was niet helemaal positief. Maar ik werd er niet nerveus of chagrijnig van. De recensente was het niet eens met het einde en dat de oma in het verhaal een acrobate is, vond ze wat overbodig. Ze wond zich er een beetje over op en pakte zelfs een-nog niet gegeven- ster van me af!

Ik dacht alleen maar, gelijk heb je. Ik zou ook boos zijn als een boek dat ik leuk vind aan het einde tegenvalt. (Dat ik het einde zelf wel leuk vind, doet er in deze eigenlijk niet toe). Voor wie het lezen wil;

http://twirlingbookprincess.com/2015/03/review-for-vanillevla-met-wormen/#more-5449

(dat ze begint met ‘een geinig nieuw boekje‘-au-au! Ik heb het niet in zuchtje of een wipje geschreven!)

Tot de volgende! x Yf

Geef een reactie