De trein naar onmogelijke bestemmingen P.G. Bell

Titel: De trein naar onmogelijke bestemmingen
Auteur: P.G. Bell
Uitgeverij: Moon, 2018
ISBN: 978 90 488 4274 2
Illustraties:

 

Stap aan boord van een magische hogesnelheidstrein 

Een meisje met liefde voor natuurkunde, trollen, een heks en een kikker in een sneeuwbol. Stap aan boord van ‘De trein naar onmogelijke bestemmingen’.

Op een avond wordt Suzy Smith wakker. Ze sluipt de trap af naar beneden. Daar ontmoet ze Freek, spoorwegbouwer en trol. Freek bouwt een spoorlijn, dwars door haar huis. En dat is niet alles. ‘Schril gefluit vult de hal, metaal knarste op metaal en Suzy nam een duik naar achteren toen de trein op haar afstormde’.

De trein stopt precies in Suzy’s woonkamer. En het laat zich raden. Suzy laat haar kans op avontuur niet schieten en springt aan boord. Zo reist ze mee naar de Unie van onmogelijke bestemmingen. Naar magische plekken met namen als De Topazen Engten en de Crepusculaanse Woesternij. Tijdens haar reis maak Suzy kennis met hoofdmachinist Stronk en stoker Ursel, een geblondeerde bruine beer. In de postwagen leer ze de jonge trol Wilbert kennen. Hij is postmeester van dienst. Plichtsgetrouw en vreselijk bang voor Crepuscula, de machtigste tovenares van de Unie. En juist bij haar komt de trein dit keer te laat.

‘Wil je dat ik het postpakketje voor je aflever?’ vroeg Suzy.
‘Onmogelijk!’ zei hij. ‘Alleen ik ben bevoegd.’

Toch neemt Wilbert Suzy in dienst. Als het pakketje – een kikker in een glazen bol – tegen haar begint te praten, begint een spannend avontuur op de treinrails. Dan blijkt het lot van de Unie in Suzy’s handen te liggen. Slaagt ze erin uit handen van Crepuscula te blijven? En is deze tovenares eigenlijk wel de echte vijand?

Schrijver P.G. Bell neemt de lezer mee op een magisch avontuur. In een trein die met hoge snelheid over de rails dendert langs levende standbeelden, spookpiraten en een trollenstad. Zo af en toe zou je willen dat er wat langer bij een halte wordt stilgestaan.

Voor de wat meer ervaren lezers zal het tempo geen probleem zijn. Maar, zeker aan het begin, mag de aandacht niet verslappen. Als je er dan éénmaal inzit, laat de trein je niet meer gaan. Gelukkig wordt op de laatste pagina duidelijk dat boek twee niet al te lang op zich zal laten wachten.

‘Suzy, er is een pakje voor je.’ Suzy scheurde het pakje open. Erin zat één blaadje uit een notitieblok. Oefening baart kunst, tot gauw, stond er alleen maar. En afzender Wilbert. 

Yvonne de V.

Leestip: Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap’ van Jessica Townsend is ook een magisch leesavontuur dat je in een wervelwind uitleest.

Geef een reactie