Ik ben geboren in Vlaardingen.

Wanneer? Als je van ‘googlen’ en rekenen houdt:

Dertig jaar nadat Guus Kuijer (mijn lievelingsschrijver) op de wereld kwam en drie jaar voordat hij zijn eerste boek over Madelief (mijn lievelingsboek) schreef.

Met mijn man (Richard), kinderen (Lucas en Lotte) en huisdieren (kat Sushi en hond Archie) woon ik in Maastricht. Het kleinste kamertje (maar niet de wc!) in ons huis is mijn kantoor. Hier ben ik graag. Om me te verstoppen voor de afwas en de kinderen (die hebben altijd honger!). 

In mijn hoofd heb ik al duizend boeken geschreven. Toch zit er pas één in een harde kaft verpakt. Hoe dat komt?   

Ik ben een kei in dromerig naar buiten staren (zit daar nu een kabouter op die wolk?) en kampioen ‘Youtuben‘ (filmpjes met orka’s of haaien, altijd goed!). Ook surf (niet op zee) ik graag het wereldwijde web rond. Op zoek naar bijzondere vakantieplekken bijvoorbeeld (wist je dat je kunt picknicken onder een takken-dak van een Keniaanse baobab?).                                                         

Maar soms heb ik zo’n dag. Dan lukt het wel met de verhalen. Geen haai of orka die me blijer maakt. Want wat is dat toch bijzonder. Iets maken dat er eerst niet was. Een kasteel, een prinses of een heel land. Een meisje met een jongensnaam en een jongen met een cavia. En die dan zomaar samen in een huis laten wonen.

Najaar 2020 verschijnt mijn tweede boek, de kleuterbundel ‘Hier zijn Ari en Loek’, bij uitgeverij Hoogland en Van Klaveren.  Ze maken prachtige boeken en ik ben daarom heel blij dat ze mij en mijn kleuters onder hun hoede hebben genomen. 

Intussen ben ik begonnen aan boek nummer drie. Langzaamaan hoor. Want er staan nog wat filmpjes op me te wachten en ik wil ook nog even surfen naar waar het mooiste zwembad van de wereld is. En o ja; de lente komt eraan en dat is toevallig een buitengewoon goed staarseizoen.