Over mij en een fotogalerij

    Wie ben ik?    

Ik ben op woensdag 16 februari 1972 om acht uur 's-ochtends geboren in Vlaardingen. Op mijn vierde verjaardag, verhuisden we naar Gouda. Dat ik enorm van kaas hou, is vast geen verassing. Mijn lievelingskleur is groen en mijn lievelingsschrijver heet Guus Kuijer.   

Sinds ik me herinner heb ik een verhalen-achtbaan in mijn hoofd. Van een pluisje in de lucht maak ik een vliegtuigje voor vlooien. Op  de wolken spelen luchtkikkers voetbal op wit wattengras. En ik kan grassprietjes tegen elkaar horen praten over de nieuwste zomermode.     

Soms is het een beetje onhandig dat hak op tak gedenk. Als de boekhouding op me wacht of als ik de handleiding voor een nieuwe wasmachine moet lezen bijvoorbeeld. Ook ben ik nog altijd bang voor gruwelijke grote allesverslindende nachtmonsters. Maar meestal is het wel gezellig, al die verhaaltjes in mijn hoofd.  Helemaal sinds ik er boeken van mag maken. 

Mijn eerste boek; 'Vanillevla met wormen' schreef ik als afstudeeropdracht op de kunstacademie in Hasselt, waar ik een driejarige opleiding creatief schrijven heb gevolgd. Daar leerde ik hoe ik de achtbaan af en toe stopzet. Om er de beste ideeën uit te pikken en daar dan echte verhalen van maak. Over vlooienvliegtuigjes en luchtkikkers bijvoorbeeld. 

Als ik niet aan het schrijven ben, zit ik nog vaak met mijn neus in de boeken. Ik werk namelijk in de leukste boekhandel van Maastricht. Ik ben er verantwoordelijk voor de jeugdafdeling. Dat ik voor mijn werk heel veel kinderboeken mag lezen is natuurlijk geweldig! (En ja.., het is heel leuk om één van mijn eigen boeken te verkopen!)  

Met mijn man Richard, kat Sushi en hond Archie woon ik in een wit huis met groene luiken. Het is precies het huis uit de boeken van Ari en Loek. En vroeger woonden hier ook twee kinderen. Zoon Lucas reist de wereld rond. Als ski- en snowboardleraar is hij altijd op zoek naar de mooiste bergen en de beste sneeuw. Dochter Lotte studeert en woont in Middelburg. Ik bezoek haar daar vaak. (Fun fact: In Middelburg zit ook al zo'n geweldige boekhandel. Hij heet de Drukkery en als ik er ben, zet ik mijn boeken altijd op de bovenste plank!) 

Nu weten jullie een beetje meer over mij. Als dat niet genoeg is, mag je me altijd een berichtje sturen  

Liefs Yvonne